Travel   

Ghana is niet het land voor massatoerisme,

https://emduk.org/yrosjolskdv maar heeft veel te bieden voor de nieuwsgierige toerist die meer van de wereld wil ontdekken. De historische banden van Ghana met Nederland gaan ver terug, hoewel dat niet altijd iets is om trots op te zijn. Een bezoek aan de slavenforten in Cape Coast en Elmina levert heftige indrukken op en geeft een realistisch beeld van de situatie van de slaven destijds. Bij een reis door Ghana is dit een van de bouwstenen die zeker bezocht moet worden. see url Hieronder volgen nog meer bouwstenen voor een reis door Ghana. https://aaerj.org.br/2024/05/13/ig79s7ouq Aan de reiziger de keus bestemmingen te bepalen en de wijze van vervoer door Ghana. https://thegreathighway.com/t8y6srqn37m Onthoud dat er veel mogelijk is, passend bij ieders wensen en budget.

source link

Bouwstenen voor je reis door Ghana:

Als start- en/of eindpunt van je reis is Ko-Sa Beach resort. Okwan da ho maakt gebruik van een eigen auto (een Toyota Highlander). Natuurlijk kan er ook voor een lokale taxi of een busje, de zogenaamde trotro, worden gekozen. Net wat de voorkeur heeft. Okwan da ho organiseert al deze bouwstenen en garandeert dat de reis onvergetelijk wordt. Organisatie van de trips varieert van advies tot volledige verzorging. Heb je andere ideeën of wensen? In overleg is veel mogelijk. Neem contact met ons op voor verdere informatie. Het is ook mogelijk mee te gaan met een specifieke themareis. Klik hier voor meer informatie.
Bouwstenen

Waarom op reis met “Okwan da ho” naar Ghana

Henk & Joa woonden en werkten in de 90-er jaren in Ghana, daardoor zijn ze bekend met wat er speelt in Ghana. Door hun betrokkenheid bij een onderwijsproject was het afscheid in 1999 niet definitief, maar waren ze regelmatig weer in Ghana. Als er belangstelling was dan trokken ze met een groep mensen rond door Ghana om hen de mooie plekken van Ghana te laten zien en de ontmoetingen met mensen te laten ervaren. Een ander facet is de culturele rijkdom die Ghana biedt en die in heel veel situaties naar voren komt, zoals de naamgeving, de Adinkra symbolen, de chieftancy, enz. Als je in Ghana bent kan je niet om deze cultuur heen en laat je je erdoor verrijken. Ghana heeft enorm veel te bieden, in velerlei opzichten. Okwan da ho wil graag die diepgang geven aan je reis door werkelijk de mensen en de cultuur te ontmoeten.
Themareizen

Aanpak

Iedereen is verschillend, daardoor is het belangrijk de persoonlijke wensen voor een reis door Ghana af te stemmen. Maar ook als een groep heb je specifieke wensen wat je met elkaar wilt gaan doen. Het is van belang dat er een goede afstemming is met de persoon of met de groep. Die inventarisatie is een eerste belangrijke stap. Daarna volgt een opzet voor een reisprogramma, afgestemd op de wensen van de aanvrager(s). Als er een overeenstemming is zal er een definitief voorstel komen en zullen de nodige reserveringen gemaakt worden. Joa is een kei in het organiseren van reizen en regelt graag het programma voor individuen en groepen. Het kan ook zijn dat er aan de hand van een speciaal thema een reis opgesteld gaat worden. Te denken valt aan een cultuurreis, een natuurreis, een kunstreis of een cacaoreis. Dit is in overleg met Joa samen te stellen.

Wie is zij

Joa Bosch-Mulder (in Ghana Adwoa Adobea geheten) heeft de opleiding docent Bewegingsonderwijs gedaan en heeft 13 jaar onderwijservaring als gymdocent opgedaan op een middelbare school (Amersfoort) en op het speciaal onderwijs (Apeldoorn). Van 1993 t/m eind 1999 hebben Henk & Joa gewoond en gewerkt in Ghana. Samen met hun twee kinderen hebben zij daar met veel plezier gewerkt en hebben ze samen aan de wieg gestaan van een onderwijsproject, het AMO Programme. Zie www.amoprogramme.org Na terugkomst in Nederland (2000) is Joa gaan werken voor Stichting Edukans, een ontwikkelingsorganisatie die gericht is op kwalitatief onderwijs voor iedereen. Zij heeft veel reizen begeleid met jongeren, studenten en leerkrachten naar verschillende ontwikkelingslanden. Het werken met mensen in/uit andere culturen is aan haar wel besteed en geeft haar elke keer weer nieuwe inzichten. Na een reorganisatie is Joa gaan werken bij het COA, als programmabegeleider op het AZC te Zeist. Ondertussen heeft Joa een studie afgerond als reisleider en heeft ze het ANVR-keurmerk gekregen. In januari 2017 stopte haar baan bij het COA en heeft ze stappen gezet om weer in Ghana aan de slag te gaan als reisleider.