Joa Bosch

Henk Bosch

Kofi Amfo Akonnor

About us   

Joa Bosch, Henk Bosch en Kofi Amfo Akonnor

In de jaren negentig hebben Henk & Joa Bosch ruim zes jaar in Ghana gewerkt en gewoond met hun twee kinderen en ze zijn er niet meer van los gekomen. Dat komt deels door de warme ontmoetingen met de vele vriendelijke inwoners, deels door hun werk en deels door het onderwijsproject AMO Programme dat zij in 1996 startten en waar ze nog steeds aan verbonden zijn.

Joa (wordt in Ghana Adwoa Adobea genoemd) was voor haar vertrek naar Ghana werkzaam als docent bewegingsonderwijs. Na terugkomst in Nederland (1999) werkte ze voor Edukans, een ontwikkelingsorganisatie gericht op kwalitatief onderwijs voor iedereen. Ze heeft tal van reizen begeleid met jongeren, studenten en leerkrachten naar verschillende ontwikkelingslanden. In 2015 heeft Joa een ANVR-certificaat gehaald als Tourmanager bij IVOR en staat als zodanig geregistreerd bij de ANVR. Werken met mensen in en uit andere culturen is aan haar wel besteed en dit geeft elke keer weer nieuwe inzichten. Ze is een kei in het organiseren van reizen en regelt programma’s voor individuen en groepen.

Henk (wordt in Ghana Kwadwo Kissi genoemd) is na zijn studie aan de sportacademie theologie gaan studeren. In de combinatie van gym en godsdienst gaf hij een jaar of zeven les. Daarna kreeg het kerkelijke advieswerk zijn interesse en uiteindelijk maakte hij een volledige switch naar het consulentschap. Trainen van mensen in allerlei settings lag hem goed en dat was dan ook de reden om in Ghana te gaan werken. Ruim zes jaar werkte hij daar met veel plezier als docent en lid van het managementteam. Bij terugkomst in Nederland specialiseerde hij zich in interculturele communicatie en interpersoonlijke vaardigheden en in het trainen en coachen van trainers. Dat deed hij zo’n zeventien jaar voor ICCO en Kerk in Actie. Terug in Ghana, in 2017, ging hij aan de slag als Senior Trainer/Consultant.

Kofi Amfo Akonnor In Ghana is ons bedrijf uitgebreid met Kofi Amfo Akonnor, onze vriend die we al meer dan 25 jaar kennen en in wie we een grenzeloos vertrouwen hebben.

Travel

Ghana is niet het land bij uitstek voor massatoerisme, maar heeft veel te bieden voor de nieuwsgierige toerist die meer van de wereld wil ontdekken.

Meer info

Training

Zoals je reist in de wereld, reis je ook in het leven… Wie zijn weg gaat, komt van alles tegen! Soms moet je er meer mee, soms heb je ‘wegwijzers’ nodig.

Meer info

Ko-Sa Beach Resort

Vanaf juli 2021 zijn wij mededirecteuren van Ko-Sa Beach Resort. Het is een enorm voorrecht om, samen met Nol en Annelies van de Mast, leiding te geven aan dit prachtige paradijsje aan de Ghanese kust.

Meer info

Viavia

ViaVia Accra heeft een gezellige multiculti sfeer dankzij de diversiteit aan culturen die je er ontmoet, de comfortabele faciliteiten en het grote aantal activiteiten.

Meer info