Supervisie of Intervisie voor Interculturele Teams

enter bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gelijke-behandeling-op-het-werk/culturele-diversiteit-werkvloer

Buy Xanax In India

Algemeen

Twee weten meer dan één. Zonder direct culturele dilemma’s op te kunnen lossen is het delen van moeilijke situaties met anderen al een enorme steun. Hoe kun je gebruikmaken van elkaars inzichten en kijk op zaken?

Doel

Vergroten van persoonlijke effectiviteit en die van het team

Thema’s

Allerhande situaties waarin waarden en normen voor een belangrijk meningsverschil zorgen, zoals: Buy Diazepam In Bulk - Verhouding jong & oud enter site - Omgangsvormen op de werkvloer go here - Omgang tussen manager en ondergeschikten https://dentaris-sa.com/2024/05/13/kd98fuwez - Praktijken waarin verschillen zijn in tijdsopvatting https://yplocal.us/y599vkrn - Relatiegerichte of taakgerichte benaderingen

Tijdsduur

Een kleine groep individuelen of een specifieke groep heeft bijeenkomsten van ongeveer 3 uur waarbij één iemand een ervaring uit de praktijk als casus deelt. Na vragen hierover worden diverse kanten belicht waar de betreffende persoon mee verder kan. De facilitator brengt soms reflecties in die te samenhangen met het onderwerp en die waardevol kunnen zijn voor de groep. De regelmaat van de bijenkomsten wordt door de groep bepaald.

Resultaat

Directe praktische handelingsperspectieven voor personen of voor het hele team