Situatie in juni 2020

In plaats van 3 weken in Nederland zijn we nu al 3 maanden hier. De sector reizen is enorm getroffen door deze corona crisis. Geen mens die er nu over denkt om een verre reis te maken, zeker als de situatie daar slechter is dan in Nederland. Het lijkt erop dat in Nederland het grootste gevaar is geweken, maar er zijn ook mensen die een tweede golf van het virus voorzien. We hopen natuurlijk van niet…..

In Ghana is er op dit moment wel een golf gaande en komen er elke dag meer dan 500 besmette gevallen bij. Er wordt overigens dagelijks flink getest. Ook is het verplicht om een mondkapje te dragen en worden er overal voorzieningen getroffen om handen te ontsmetten.

De basisscholen zijn nog steeds dicht en sinds vandaag zijn de examenklassen van JHS en SHS weer open voor 6 weken, met wel de nodige maatregelen.

Vorige week hoorden we van de topman van KLM Ghana dat de verwachting is dat de commerciële vluchten van Nederland naar Ghana pas weer in augustus zullen plaatsvinden.

Dat wordt dus nog even wachten voor ons. Inmiddels kunnen we wel bezig met onze website en contacten leggen met mensen die het plan hebben om af te reizen naar Ghana.

Dus mocht je vragen of plannen hebben neem gerust contact op met ons nu we in Nederland zijn.